TÜRKAV’DAN BAŞKAN SÜLÜK’E ZİYARET

Okuduğunuz haber
İSKİLİP'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

''GAYELERİ SEÇİM DEĞİL, HUZURU BOZMAK''

Anasayfa   /    Gündem    /    İSKİLİP'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

İSKİLİP'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

İskilip'te Öğretmenler Günü, hükümet konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunulma töreni ile İskilip Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

GÜNDEM      24 Kasim 2021 - 12:31     0

İSKİLİP'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

 

İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı öğretmenler günü ilçe kutlama programı ilçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni sonrası 24 kasım öğretmenler günü kutlama programına İskilip Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen törenle devam edildi.

İskilip Öğretmenevi'nde düzenlenen törene; İskilip kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Ali Sülük, Cumhuriyet Başsavcısı Esra Hilal Aylan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hakan Güven, ilçe müftüsü Vahit Demiral, İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu, Daire Amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri ile öğretmenler, sivil toplu kuruluş temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İskilip İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak öğretmenin önemi, öğretmenlik mesleği ve sorumluluklarını dile getirdi. Atcıoğlu yaptığı konuşmasında; " Öğretmenlik, öğrencilerin kalplerine sevgi ve güven aşılarken beyinlerine hayatı kazımaktır. Öğretmen karşısı­na gelen öğrenciyi bilimsel fikirlerle donatarak eğitir. Esas olan eğitimdir. Eğitimli insan, kendisinin ve çevresindekilerin problemlerini çözerken olayları sorgular, araştırır, bir çözüm üretir. Eğitimsiz insan ise kulaktan duyduğu fikirlere ina­nır ve bir noktaya saplanıp kalır. " dedi. Öğretmenlik mesleğine yeni başlamış öğretmenlere mesleklerinin bilincinde olmalarını hatırlatan Atcıoğlu, memleket ve milletimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerin öğretmeler gününü kutladı.

Kutlama töreni İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı öğretmenlik mesleğinin önemini anlatan videolar ile şehit öğretmenleri hatırlatan ve yad eden videolarla devam etti. Öğretmenlik mesleğine yeni başlamış öğretmenlerin yemin töreninin de yapıldığı kutlama töreni öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergilenen oratoryo'nun ardından emekli öğretmen konuşması vardı. Emekli olmuş öğretmenler adına konuşma yapan Ethem Sert konuşmasında, öğrencileri evlat gibi görmek gerektiğini belirterek öğretmenlik mesleğinin sevgi temelinde yürüyebileceğini belirtti.

Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere İskilip kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Ali Sülük ile Cumhuriyet Başsavcısı Esra Hilal Aylan tarafından Hizmet Şeref Belgesi ve plaketleri verildi.

İlçe geneli okullarda "24 Kasım ve Öğretmenler Günü"nün konu edildiği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin dağıtılmasının ardından tören sona erdi.

Kutlama töreni sonrası öğretmenlik mesleğine vefa ve 24 Kasım Öğretmenler günü anısına İskilip Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Orman Çiftliğinde öğretmen ve eğitim çalışanlarına yemek verildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ