İSKİLİP’TE ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

Okuduğunuz haber
İSKİLİP’TE ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

ŞAHİNER,BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKAN VEKİLLİĞİNE SEÇİLDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    İSKİLİP’TE ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

İSKİLİP’TE ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

İskilip İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021 yılının Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 2021 yılının“Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan edilmesi üzerine “Ay-Yıldızın Marşı” adlı bir çalışma yaptı.

GÜNDEM      09 Nisan 2021 - 14:04     0

İSKİLİP’TE ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PROJE

 

İskilip İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri yanında İskilip halkının da dahil edildiği çalışmada çekimlerde İskilip’in farklı mekanları kullanıldı. Geniş bir ekiple yapılan bu çalışma İskilip ilçe Garnizon Komutanlığı nezdinde,Kahraman Türk Ordusuna armağan edildi. 

Bu projenin anlam kazanması ve farkındalık ruhu oluşturmak üzere İskilip İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Sadık Balcı, Müdür Yardımcısı Ali Şimşek, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Zeliha Armutçu ve Serpil Şahin ile bir gurup öğrenci İskilip ilçe Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Erkan Karavelioğlu ve İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

İlçe Garnizon Komutanlığında yapılan törende Okul Müdürü Sadık BALCI bayrak, Cd ve Asker Mektubu’nun bulunduğu sandığı İlçe Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Erkan Karavelioğlu’na teslim etti.Okul Müdürü Sadık Balcı konuşmasında: “Millî mücadele ve Kurtuluş Savaşı ruhunun; Türk milletinin vicdanının duru bir yansıması olan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı münasebetiyle, İskilip İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hazırladığımız çalışmamızı, sizin nezdinizde, Kahraman Türk Ordumuza armağan ediyoruz. Bu vesile ile Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklale uzanan yolda  canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi minnet ve şükranlarımızla yad ediyoruz.”dedi.

İlçe Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Erkan Karavelioğlu, İskilip İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini bu ince ve anlamlı çalışmasından dolayı tebrik etti. Bu ve benzeri çalışmalarda her zaman ellerinden geldiğince destek olacaklarını belirten Karavelioğlu: “Bu armağanınız bizim için çok kıymetli”dedi.Ardından öğrencilerle birlikteaskerlerimizle hatıra fotoğrafı çekildi.

İkinci ziyaret İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gerçekleştirildi. Okul müdürü Sadık Balcı proje kapsamında hazırlanan “Ay-Yıldızın Marşı” adlı Cd’yiİlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’na takdim etti.İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un milletimiz için önemine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu: “İstiklal Marşı adı üstünde istiklalimizin ve bağımsızlığımızın nişanı olup milli şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözüne özellikle dikkat etmeliyiz. İstiklal marşı ve bağımsızlığı olmayan milletlerin hali ortada. Allah o günleri milletimize bir daha yaşatmasın.” diyerek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Bu güzel ve anlamlı çalışmada görev alan tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ