“ŞİMDİ SAĞLIĞA, İNSANA, BİLİME YATIRIM ZAMANI”

Okuduğunuz haber
“FARKLI DÜŞÜNENLER FARK YARATIR”

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE SAHİP ÇIKILMALIDIR”

Anasayfa   /    Gündem    /    “FARKLI DÜŞÜNENLER FARK YARATIR”

“FARKLI DÜŞÜNENLER FARK YARATIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Otizmin bir eksiklik değil, bir farklılık olduğunu dile getirerek, “Farklılıklarımız bizi zenginleştirir. Farklı düşünenler fark yaratır” dedi.

GÜNDEM      02 Nisan 2021 - 12:39     0

“FARKLI DÜŞÜNENLER FARK YARATIR”

Tahtasız, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Tahtasız, “Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve onların yanındayız. Unutmayalım ki, engel diye bir şey yoktur. En büyük engel sevgisizliktir” şeklinde görüş bildirdi.

Otizmin bir hastalık değil, farklılık olduğuna dikkati çeken CHP İl Başkanı Tahtasız, onları değiştirmeye çalışmaktan ziyade farklılıkların kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

“OTİZME MAVİ IŞIK YAK”

Otizmin tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğunu ifade eden Tahtasız, otizmin, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olduğunu kaydetti.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Farkındalık demek; bilmek, olduğu gibi görmek, anlayışlı bir tutum geliştirmek demektir. Hepimiz otizmi fark etmeli, görmezden gelmeliyiz. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim. Hadi hep birlikte otizme mavi ışık yakalık” ifadesini kullandı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ