ÇORUM'DA BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Okuduğunuz haber
ÇİFTÇİYE 238 TON NOHUT TOHUMU DAĞITILDI

ÇİFTÇİ, VAKA SAYIMIZ 100 BİNDE İKİYÜZE DAYANDI

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇİFTÇİYE 238 TON NOHUT TOHUMU DAĞITILDI

ÇİFTÇİYE 238 TON NOHUT TOHUMU DAĞITILDI

Çorum’da 1190 çiftçiye 238 ton sertifikalı nohut dağıtımı yapıldı.

GÜNDEM      29 Mart 2021 - 16:20     0

ÇİFTÇİYE 238 TON NOHUT TOHUMU DAĞITILDI

Çorum'da Çiftçilere yüzde 75 destekli nohut tohumu dağıtım töreni için Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve çiftçilerin katıldığı törende konuşan Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Orhan Sarı, 1190 çiftçiye 238 ton nohut tohumu dağıtılacağını belirterek, toplam maliyetinin 1 milyon 428 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Çorum Merkez’de 42.5 ton civarında bir talebin söz konusu olduğunu kaydeden Sarı, “Her üreticinin almasını istedik. Burada aslan payını 95 tonla Alaca aldı. Peşinden Sungurlu ve Çorum-Merkez geliyor” dedi.

Çorum’un leblebiyle meşhur olduğunu belirten Sarı, “Sertifikalı nohut tohumlarının üreticimize faydalı olması için böyle bir yola çıktık. Leblebi imalatı yapanların da hammadde ihtiyaçlarını buradaki çiftçilerimizden temin etmesi önemli bir husustur” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü de Çorum’un leblebiyle meşhur olduğunu belirterek, Belediye olarak önümüzdeki günlerde “leblebi kavurma ustalığıyla” ilgili bir çalışma gerçekleştireceklerini bildirdi. Çöplü, bu şekilde gerek nohut üreticisi çiftçinin, gerekse de leblebi üreticilerinin daha kaliteli ve kazançlı işler yapacaklarını söyledi.

 

Vali Mustafa Çiftçi ise Çorum’un da içerisinde bulunduğu TR83 bölgesinde istihdamın % 38’inin tarım, % 18’inin sanayi ve % 44’ünün hizmet sektörüne dayandığını belirterek, “Çorum’un baskın özelliği bir tarım memleketi olmasıdır. İlimizde 535 bir hektarlık bir alanda tarım yapılıyor. 450 bin hektarı ormanlık alanlarla kaplı, 224 bin hektarı tarım dışı alanları olan, 68 bin hektarı çayır ve meralarla kaplı bir iliz. Tarım sektöründe yurt içi gayri safi milli hasılaya 5 milyarlık bir katkı sunarak 31’inci sırada yer alıyoruz” dedi.

 

Çorum’da nohut üretiminin 7’nci sırada yer aldığını kaydeden Çiftçi, leblebisiyle meşhur Çorum’da nohut üretiminin daha fazla arttırılması adına önemli bir gelişmenin yaşandığını belirterek, 238 ton sertifikalı nohut tohumunun 1190 çiftçiye dağıtılacağını bildirdi.

Yapılan konuşmaların ardından tohumluk nohutlar, üreticilere dağıtıldı.

Etiketler

#NOHUT TOHUMU

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ