TARIMSAL SULAMA BENTLERİ DÜZELTİLİYOR

Okuduğunuz haber
BÖLGEDEN 3 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ‘’ODAK 2023’’ YAZILIM PROGRAMI

Anasayfa   /    Gündem    /    BÖLGEDEN 3 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

BÖLGEDEN 3 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

DSİ tarafından son yıllarda modern sulama projeleri geliştirilerek uygulamaya konuluyor.

GÜNDEM      16 Haziran 2021 - 15:06     0

BÖLGEDEN 3 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

DSİ, Çorum’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

İnşaatına başlanan sulama tesisinin su kaynağından biri de, 2017 yılında tamamlanan temelden yüksekliği 48 metre ve 1,31 milyon metreküp su depolayan Derekargın Barajı oldu. Yaklaşık 28 Milyon TL’yi bulacak projenin tamamlanması ile 3 bin 960 dekar arazi suya kavuşacak.

Sulu tarımla birlikte gelir getirici ürünlerin ekilmesiyle yöre çiftçisinin gelir seviyesi artacak. Bölgeden yılda 3 milyon TL zirai gelir artışı sağlanabileceği tahmil ediliyor.

İş kapsamında 32 bin 898 metre boru döşenmesi, 229 adet sanat yapısı yapımı ve 3.526 metre servis ve bakım yolu yapımı yer alıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ