BELEDİYE LARVA İLE MÜCADELE BAŞLATTI

Okuduğunuz haber
BAŞKAN SÜLÜK, İDDİALARA YANIT VERDİ

İSKİLİP İTFAİYESİ, OLASI BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Anasayfa   /    Siyaset    /    BAŞKAN SÜLÜK, İDDİALARA YANIT VERDİ

BAŞKAN SÜLÜK, İDDİALARA YANIT VERDİ

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Ulusal ve yerel basın mensuplarına belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenledi.

SİYASET      24 Nisan 2021 - 13:53     0

BAŞKAN SÜLÜK, İDDİALARA YANIT VERDİ

BAŞKAN ALİ SÜLÜK İDDİALARA CEVAP VERDİ
İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Ulusal ve yerel basın mensuplarına belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenledi.
Başkan Ali Sülük toplantıda gündeme dair konuları ele alırken, 9 Belediye Meclis Üyesi tarafından kabul edilmeyen faaliyet raporu üzerinde durdu.  
“PARTİMİZE VE CUMHUR İTTİFAKINA ZARAR VERMEMEK İÇİN ÇALIŞTIK” 
Başkan Ali Sülük “ Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinde Partimizle beraber büyük bir zafere imza atarak Belediye Başkanlığını kazandık. Sözlerime başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki; göreve başladığımız günden beri, Partimize ve Cumhur İttifakına zarar vermemek için çalıştık. Bugün ki toplantıda söyleyeceklerimde tamamen şahıslarla ilgilidir. Partim Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Paydaşımız olan AK Partinin kurumsal kimliği en hassas noktamızdır ve bundan sonra da böyle kalacaktır. Söyleyeceğim her söz belgeli ve ispatlıdır. Burada söyleyeceklerimi hakaret olarak atfedenler şayet ispatlarımın gerçek olmadığını düşünüyorlarsa hukuki zeminde haklarını arayabilirler” dedi.
“ MADDİ BEKLENTİLERİN KARŞISINDA DAĞ GİBİ DURDUK ”
Başkan Ali Sülük, “ Bildiğiniz gibi 31 Mart seçimlerinde Partimizle ve arkadaşlarımızla beraber seçimi kazandık. Maalesef seçimi kazandığımız günden bu yana sürekli olarak değişik taleplerin, değişik maddi menfaat kitlelerinin hedef noktası haline geldik. Bir türlü bitmek bilmeyen talepler karşısında arkadaşlarımla beraber sürekli dağ gibi sapasağlam durduk. Bunların en başında maddi beklentiler vardı. Bize işe alınması gereken kişilerin listesini gönderenler, yıkılmasını istediği yerin krokisini gönderenler eridi gitti. Hiçbir zaman bunun karşılığını bulamadılar” dedi. 
“ BAŞKANLIK SENARYOSU YAZDILAR ”
Başkan Ali Sülük, “ Bazı şer odaklarını bizim içimize fitneler sokarak içimizden bazı arkadaşları, çalışanları ve Belediye Meclis Üyeleriyle iletişime geçerek bazılarının akıllarında bazı beklentiler yaratarak etkili olmaya çalıştılar. Hatta olayı o kadar ileri götürdüler ki; biz başkanı görevden aldırıyoruz. Yerine sen başkan olacaksın” demeye kadar götürdüler. Hatta ve hatta şu an burada bulunan Meclis Üyesi Murat Kiraz arkadaşımızın da bulunduğu bir ortamda, şayet başkan görevden alınırsa diye başkanlık senaryosu bile yazdılar. Böyle bir düşünce bile trajikomik ve absürt olduğunu düşünüyorum” dedi.
“ TEHDİT VE ŞANTAJ İLE ÜZERİMİZE GELMEYE ÇALIŞTILAR ”
Arkadaşlarımızın beynine girenler, arkadaşlarımızın belediye içerisinde yakışmayan hareketler yapmasına sebep oldu eski Belediye Başkan Yardımcımızın. Maalesef bizim kültürümüze, Parti etiğimize hiçbir insani haysiyete yakışmayan hareketler yapan bu arkadaşımız biz defalarca uyardık. Belge ve tutanakların hepsi elimizde mevcuttur. Fakat bir türlü ortak güzel bir çalışma noktası bulamadık. Ve nihayetinde baktık iş olmayacak, 18 aylık hizmetinin ardından kendisinden istifasını rica ettik. Oda istifa etti. Fakat istifa sürecinden sonra kendisine Belediye Başkanlığı vadedenlerin de etkisiyle bazı beklentiler içerisine girdi. Önce Genel Merkezimize 5 Belediye Meclis Üyesi, 20 Maddeden oluşan benimle ve belediyeyle ilgili bir şikâyet dosyası götürdü. Ben bu dosyayla ilgili partimizde bir toplantı düzenledim. İlçe Başkanımız, İl Başkanımız ve Teşkilatımızın huzurunda bütün bu iddiaların hepsini ispatladım. Orada idarecilerimizin de sözü üzerine ikna olduk dediler ve özür dilediler. Fakat daha parti binamızdan inmeden şer odaklarına, fake hesaplara belgeleri servis ederek bize tehdit ve şantaj etmeye kalkıştılar. Bundan da sonuç alamadılar” dedi.
“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR”
Başkan Ali Sülük, “ Bu şer odaklarına odaklanıp kirli emeler peşinde koşarak her yolu deneyen Belediye Meclis Üyeleri, bu sefer de bazı gazetecilere resmi belgeleri değiştirerek kamuoyuna farklı lanse ettirilmesini hedefledi. Haber de; “ Belediye Meclis Üyeleri Belediye Başkanını savcılığa verdi ”  diye sosyal medya da algı oluşturmak istediler. Beni şikâyet etmiyorlar savcılığa. Çünkü beni şikâyet ettiklerinde gereğini yapacağımı biliyorlar. Daha bu sabah savcılıktan bilgi aldım. Bu suç duyurusu tamamen Belediye çalışmalarına yönelik bir suç duyurusudur. Adıma açılan ne bir suç duyurusu ne de soruşturma kesinlikle yoktur” dedi. 
“MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ”
Gene bu arkadaşların vasıtasıyla İçişleri Bakanlığından inceleme yapmak üzere Mülkiye Müfettişi görevlendirildi. Sayın müfettiş yaklaşık 3 hafta kadar belediyede incelemeler yaptı. Bildiğiniz üzere devlet memurluğundan gelen birisi olarak,  yapılan teftiş her zaman faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü bize her zaman eksikliklerimizi gösterdi ve ilerleyen süreçte düzeltmemizi sağladı. Müfettiş Bey’e de sizlerin huzurunuzda teşekkür ederim. Son derece faydalı bir teftiş oldu. Evet, eksik hususlarımız illaki var. Bunları da ilerleyen süre zarfında düzelteceğiz. Fakat burada anti parantez, “ Ben burada 2 yıllık Belediye Başkanıyım. Buradaki Belediye Personeli, Muhasebe ki, idari Personelin % 90’ı yıllardır çalışan personeller. Aynı iş ve işlemleri aynı şekilde devam ettirmişler. Bundan bir sonuç alamayınca biliyorsunuz rutin kurulan denetleme komisyonunda İsmail Suakıtıcı, Mehmet Sözer, Musa Aslan ve Bünyamin Zeren görevli. Bu komisyonunda kanunen belirlenen görevi, bir önceki yıla ait mali gelir ve giderleri denetlemektir. Arkadaşların faaliyet raporunu onaylamamaya gerekçe sundukları bir denetleme raporu hazırladılar” dedi.
“DURUŞUMU HİÇ BOZMADIM, ALLAH BELEDİYENİN PARASINI BANA NASİP ETMESİN”
Basın açıklamasını duyan halk Belediyenin önünde toplandı bilgisinin toplantı esnasında söylenmesi üzerine Başkan Ali Sülük basın mensuplarından müsaade alarak ilçe halkına seslendi. İlçe Halkına yaptığı sesleniş konuşmasında, “ Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bana verdiğiniz destek bu zamana kadar yanlış hiçbir işte kullanılmadı kullanılmayacakta. Her zaman başım dik bir şekilde karşınıza çıkacağım Allah’ın izniyle. Şundan hiçbirinizin şüphesi olmasın; “ ben devletin ekmeği ile büyüdüm. Yatılı okullarda okudum. Devlet bana maaş verdi. Allah bir kuruşunuzu benim ailemin boğazından geçirtmesin ve nasip etmesin. Siz ne zaman uygun görürseniz, başım dik alnım açık bir şekilde terk edeceğim burayı. Birilerinin arzu ettiği, birilerinin istediği zaman değil. Benim bu yaşıma kadar kimse başımı eğemedi bundan da hiç şüpheniz olmasın. Lütfen sizden de ricam pandemi koşullarına uyarak evlerimize dağılalım. Hepinize geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun var olun” dedi.
“YOLSUZLUĞA VE HAKSIZ KAZANCA DUR DEMEK İÇİN BURADAYIM”
Bir gazetecinin faaliyet raporunun neden yetersiz bulunduğuna dair sorusuna cevap olarak, Koltuk meselesi, çöpteki rant düzeninin bozulması, maddi beklentilerle prim verilmemesi olarak özetledi. Başkan, “Bunların istediği Başkanlık koltuğudur. Ben yolsuzluğa ve haksız kazanca dur demek için buradayım” dedi.
“DÜĞÜN SALONU HAKKINDAKİ İDDİALAR GERÇEK DIŞI”
Belediye Başkanı Ali Sülük, İskilip’e güzel bir düğün salonu yaptıklarını, yapım aşamasında görüş birliği içinde olduklarını bu konuda kendisini suçlayan başkan yardımcısı ile yaptıkları whatsap görüşmelerini de basınla paylaştı. Yaptığı açıklamada; “  Burada vatandaşlar tarafından emniyetten 27 düğün için izin alındığı gerekçesiyle için suç duyurusunda bulunanlara ithafen iyi araştırsınlar. Burada toplam 34 tane düğün organizasyonu yapıldı. Yapılan hizmetin yıpratılması için yanlış rakamlar telaffuz edilerek iftira atmaya devam ediyorlar. Müfettiş raporu henüz gelmedi. Kusurlarımız olabilir. Tekrar ediyorum. Allah bana belediyenin kuruşunu yemeyi nasip etmesin” dedi.
“HERKES GİTSE BEN MHP’LİYİM, KİMSE BENİ PARTİMDEN KOPARAMAZ”
Belediye Başkanı Ali Sülük hiçbir suçlama ve iftiraya boyun eğmeyeceğinin altını çizerek, “Kimse beni partimden koparamaz. Herkes gitse ben Milliyetçi Hareket Partiliyim. Bunu sizlerin, ülkücü camianın ve İskilip halkının bilmesini istiyorum” dedi.
“KİRAZ VE ÇAM’A TEŞEKKÜR ETTİ”
Sülük, iki saatten fazla süren basın toplantısının sonunda “Sıkıntılı süreçte her zaman yanında dimdik duran Hatun Çam ve Murat Kiraz’a ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ